DODJELOM NAGRADA ZATVOREN MEĐUNARODNI FESTIVAL ‘GOLA MESEČINA’ U SKOPLJU

Sinoć, 29.6.2016. godine upriličeno je zatvaranje trećeg izdanja međunarodnog Festivala komedije ‘Gola mesečina’ u Skoplju, Makedonija.

U konkurenciji od 7 predstava na ovogodišnjem trećem izdanju Festivala komedije stručni žiri dodijelio je ukupno 4 nagrade; Nagradu za najboljeg glumca, Nagradu za najbolju glumicu, Nagradu za najbolju režiju i GRAND PRIX nagrada za najbolju predstavu.

Stručni žiri radio je u sastavu od tri člana; Liljana Mazova, predsjednica žirija i dva člana, Dimče Nikolovski i Slavena Vidaka, glumca Narodnog pozorišta u Sarajevu i predsjednika ALTTEATRA.

Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Pavlu Pekić za ulogu u predstavi ‘Elling’, u produkciji Beogradskog dramskog pozoriđta, Beograd, Srbija. Nagrada za najbolju glumicu dodijeljena je Ejli Bavčić za lik Danice Čvorović u predstavi ‘Balkanski špijun u Sarajevu’ u produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je pokojnom Sulejmanu Kupusoviću u predstavi ‘Balkanski Špijun u Sarajevu’ u produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Grand Prix nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je predstavi ‘Autobus’, izvedenu od strane satiričkog kazališta “Aleko Konstantinov” iz Sofije, Bugarska.

Ponosni smo na činjenicu da su članovi ALTTEATRA prepoznati od struke, te se da se njihovo mišljenje uvažava i van granica BiH. Ovo je nastavak dobre saradnje između ALTTEATRA i partnera iz ‘Teatra Komedija’, koji stoje iz organizacije ovog festivala.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem izdanju međunarodnog Festivala komedije ‘Gola mesečina’ ALTTEATAR je dobio dvije nagrade od ukupno četiri za predstavu ‘Dame biraju’; GRAND PRIX – nagradu za najbolju predstavu festivala i nagradu za najbolju režiju, koja je otišla u ruke Admira Glamočaka, režisera predstave ‘Dame biraju’.

skoplje