ISTRAJNOST na turneji u BiH

Predstava „Istrajnost“ beogradskog teatra Le Studio rađena u koprodukciji sa Puls teatrom iz Lazarevca, gostovaće u pozorištima u Bosni i Hercegovini početkom decembra.

Petak 4.12. u 20h – Teatar Kabare Tuzla
Subota 5.12. u 20h – Bosansko narodno pozorište Zenica
Nedelja 6.12. u 20h – Pozorište mladih Sarajevo
Ponedeljak 7.12. u 20h – Dom kulture Višegrad

 

O predstavi:

Usred ekonomske krize, dva brata koja su sticajem okolnosti bila razdvojena, odlučuju da zajedno emigriraju u Ameriku. Jan i Siniša nalaze se u Trstu sa namerom da se ukrcaju na brod “Tenacity”, koji treba da ih odvede na drugi kraj okeana, u bolju budućnost. Međutim, tek što su stigli u luku, shvataju da zbog kvara na motoru ne mogu da idu dalje. Pred polazak, oni će provesti tri nedelje u kafani “Vera” – nekoj vrsti poslednje jugoslovenske ambasade na itaijanskom tlu, u društvu zavodljive Selme i Đura, koji je od pre par godina nesrećni pijanica.

Režiju predstave potpisuje francuski reditelj koji već 8 godina živi i radi u Beogradu. Žan-Batist Demarinji, scenografiju i video Sanja Maljković, a glume Ana Jovanović, Mirko Jokić, Olga Simić /Hana Gadomski, Marko Petrović i Milan Tomić.


Predstava je realizovana u sklopu projekta Istrajati? u partnerstvu sa Altteatrom i Akademijom scenskih umjetnosti iz Sarajeva i SCEN-om iz Novog Sada.


Projekat su podržali: Balkans Arts and Culture Fund, Ministarstvo kulture, Pokrajinski sekreterijat za kulturu, grad Zrenjanin, Francuski institut i Fondacija za muzičke, scenske i likovne djelatnosti Sarajevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *