JUBILARNO 50. HUMANITARNO IZVOĐENJE PREDSTAVE „DAME BIRAJU“

Predstava „Dame biraju“, koja je u protekloj godini doživjela veliki uspjeh vraća se pred sarajevsku publiku 19.2.2016. godine u Amfiteatar Doma mladih s početkom u 19:30h. Ovo izvođenje, inače 50. jubilarno, biti će humanitarnog karaktera, a novac prikupljen od ulaznica biti će doniran Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“.


Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 8.2.2016. godine. Ulaznice možete kupiti putem platforme www.kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima Plato Skenderija i BKC Sarajevo


Gledalište predstave „Dame biraju“ jedno je od mjesta u kojima je tokom 2015. godine zasigurno bilo najviše smijeha. Beskrajno duhovita, zabavna i smiješna, nepredvidljiva i napeta predstava u kojoj ima mnogo muških razgovora, strahova, ljubavi, problema sa majkama i ženama su razlozi zbog kojih se njihova publika čak i po nekoliko puta vraća u gledalište.

ALTTEATAR, u čijoj produkciji je nastala predstava, najavljuje posebno izvođenje ove predstave već u mjesecu Martu i to na Dan žena, 8.3. u Sarajevu, Tuzli – 10.3., Zenici – 11.3. i Mostaru – 12.3. za sve dame, kojih nikako ne nedostaje u njihovoj publici. Također, predstava „Dame biraju“ kreće na turneje po regiji, gdje ih publika već dugo vremena s nestrpljenjem očekuje.