KLOVNOLOGIJA

Kako ispričati jednu ekološku priču za djecu? Dugo smo o tome razmišljali. Baš dugo. Htjeli smo da bude zanimljivo i zabavno. I poput profesora Baltazara iznenada smo se dosjetili: Pozvat ćemo Kleberlija i Klema, dva čudesna klovna, eksperte klovnologije.

A znate li šta je to klovnologija? Ne, nije to još jedna od mnogobrojnih dosadnih nauka koja hoće da vas nauči nečemu uz pomoć knjiga, dugih školskih časova i obimnih zadaća.

To je jedna sasvim nova, interesantna nauka koja hoće da vas nasmije, zabavi i nauči. Ustvari, to je nauka ispunjena maštom, gdje je sve moguće i gdje je sve mimo pravila svakodnevnog života. Tamo ne vrijedi zakon tišine i ne postoje loše ocjene. Tu preovladava smijeh i igra. Jer, tako se možda najviše i najbolje uči – kroz veselu igru. I tako smo pozvali Kleberlija i Klema da dođu i budu vaši gosti. Bolje učitelje nismo mogli naći. A oni su odmah pristali. Bili su oduševljeni što će se danas družiti s vama i pokazati vam koliko je važno da vodimo računa o ekologiji. A vi budite veseli, i slobodno pustite osmijehe na lica i pripremite se za smijeh. Kleberli i Klem se neće ljutiti ako se nasmijete njihovim nespretnostima. Navodno se spremaju i neki pokloni.. Hmm.. ko li će ih donijeti?

Uživajte i poslije pričajte drugima kako ste gledali dva veličanstvena klovna – Kleberlija i Klema!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *