ODRŽANO 50. JUBILARNO HUMANITARNO IZVOĐENJE PREDSTAVE “DAME BIRAJU”

U petak, 19.2.2016. godine u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu, održano je 50. jubilarno igranje predstave “Dame biraju” pred punim gledalištem u kojem se i ovog puta tražila stolica više.

Atmosfera koja je vladala na ovom igranju teško se može opisati riječima. Bila je to jedna lijepa noć u kojoj je sve prštalo od smijeha, zadovoljstva, sreće i ispunjenosti. Te noći, pored toga što smo doživjeli jedan mali jubilej igranja predstave “Dame biraju” za manje od godinu dana, pomogli smo onima kojima je pomoć potrebna, a to su djeca koja boluju od raka iz Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”. Upravo ovom Udruženju, Altteatar će donirati sva novčana sredstva prikupljena od prihoda ulaznica te noći.

Kada smo razmišljali na koji način obilježiti 50. jubilarno izvođenje, ni sekunde se nismo dvoumili da to ne bude humanitarno igranje. Neopisivo nam je drago da smo našu ideju realizirali, upravo Vama, našoj divnoj publici i zato Vam hvala za to!

Podsjetimo, Altteatar je i prošle godine upriličio humanitarno igranje dječje predstave “Priče starog tramvaja” za pomoć radu ovog Udruženja i tom prilikom odrekao se prihoda od prodaje ulaznica. Predstava je igrala u mjesecu martu 2015. godine u Sarajevskoj Vijećnici.