Predstava „Dame biraju“ vraća se u BiH

Konačno, red je došao i na publiku u Bosni i Hercegovini koja će u sklopu turneje 8.MART imati priliku da pogleda hit predstavu “Dame biraju” u produkciji Altteatra i to u sljedećim gradovima i terminima:
• 8.3. Tuzla – BKC – 20h
• 9.3 Gračanica – BKC – 19.30
• 10.3 –Zavidovići – Centar za kulturu – 19.30
• 11.3. Visoko – Gradsko kino – 19.30
Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a manjak novca. Sve se vrtoglavo mijenja nakon što u novinama pronalaze oglas za stripere u noćnom klubu.
Pored neprestane napetosti koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban ‘začin’ daju plesne tačke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanje glumaca ‘do kraja’ na opšte zadovoljstvo publike. Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u pozorišnim salama prati ovu ekipu gdje god nastupa, a o popularnosti predstave u regiji govori i činjenica da je u tri godine svoga postojanja odigrana gotovo 200 puta, dok su ulaznice rasprodane i po mjesec dana ranije!
Ni jedna predstava do sada nije ‘pobrala’ ovakvo oduševljenje mahom ženske publike, mada nisu rijetki ni pripadnici jačeg spola koji uživaju u urnebesnom humoru ove komedije koji se proteže od početka do kraja.
Predstava koju je režirao majstor komedije Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na festivalima diljem regije, a glumačku postavu čine: Emir Fejzić, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Mak Čengić, Nancy Abdel Sakhi, Dalibor Brkić, / Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *